Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Beast breddar kompetensen i styrelsen

Publicerad: 20 april 2021, 09:05

Rikard Larsson, vd för Beast, och Ulf Larsson, ordförande för Beast, välkomnar två nya namn till branschföreningen. Foto: Beast

Branschföreningen Beast valde in ett nytt namn i styrelsen och ytterligare ett till valberedningen under årsstämman på tisdagen.

Ämnen i artikeln:

BeastNordrSvenskt Trä

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Årsstämman i Beast – Byggbranschens elektroniska affärsstandard – genomfördes digitalt under tisdagen. Ulrika Sohlenius, Nordr, valdes in som ny ledamot i styrelsen och Johan Fröbel, Svenskt Trä, tar plats i valberedningen.

– Den nya styrelsen breddar nu kompetensen och erfarenheterna med nya deltagare inom bostadsutveckling och träindustrin, säger Ulf Larsson, styrelseordförande i Beast och chef för operativt stöd på NCC Building.

LÄS MER: Beast rullar ut ny standard med gratis utbildning

– Vi är alla inne i en branschutveckling där vi nu ökar fokus på standarder och utvecklar processerna inom logistik och miljöinformation för att kunna möta ökade miljökrav och rapportering om transporter. Det här nytillskottet ligger helt rätt i tiden. Miljökraven börjar få konkreta mål och den hanteringen underlättas betydligt om vi inom branschen är delaktiga och samverkar tidigt med myndigheterna för att förenkla hanteringen genom standardisering och att digitalisera processen, säger Rikard Larsson, vd för Beast.

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev