Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Boklok rekryterar designchef

Publicerad: 22 augusti 2018, 08:23

Ska jobba med demokratisk design.


Tomas Alsmarker har rekryterats till Boklok som designchef, en ny roll inom företaget. Tomas Alsmarker kommer närmast från Nyréns arkitektkontor där han innehaft rollen som vd. Dessförinnan har han under lång tid varit verksam på konsultföretaget Tyréns och har i grunden en civilingenjörsexamen från Lunds Tekniska Högskola.

I sin nya roll som designchef ska Tomas Alsmarker bland annat att arbeta med att stärka och vidareutveckla användandet av det som hos Boklok kallas demokratisk design. Det är ett arbetssätt inspirerat av IKEA, som förenar form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris, och där alla dimensioner värderas lika.

Den nya rollen kommer att samla en stor del av designarbetet under en chef och funktionen kommer att arbeta med konfigureringen av våra produkterbjudanden på företagets olika marknader.

– Industriellt byggande är på väg mot en ny era som skapar helt nya möjligheter. Som designchef på Bokklok vill jag ta ansats i det nya industriella byggandet för att skapa vackra boendemiljöer med själ och hjärta som människor är stolta över. Bostäder som förenar funktion, ekonomi, skönhet och teknik till en helhet – det jag brukar kalla FEST!, säger Tomas Alsmarker i ett pressmeddelande.

Tomas Alsmarker tillträdde sin tjänst den 1 augusti och kommer att vara placerad på kontoret i Stockholm.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.