onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Boklok värvar hållbarhetschef från Skanska

Publicerad: 2 mars 2021, 09:04

Jenny Adholm är Bokloks nya hållbarhetschef. Närmast kommer hon från Skanska där hon har arbetat i tio år. Foto: Boklok

Jenny Adholm blir ny hållbarhetschef på Boklok. Sedan tidigare har hon erfarenhet från de båda ägarbolagen Skanska och Ikea.

Ämnen i artikeln:

BoklokSkanskaIkeaESSBuilding Sustainabilityhållbart byggande

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Jenny Adholm kommer senast från rollen som hållbarhets- och arbetsmiljöchef för Skanskas projekt med bygget av forskningsanläggningen ESS i Lund.

De senaste tio åren har hon haft olika roller inom Skanska, bland annat som hållbarhetsspecialist samt inom hållbar affärsutveckling. Hon har även arbetat med hållbarhet på Ikea.

LÄS MER: Här driver bostädernas solceller själva byggarbetsplatsen

– Jenny blir övergripande ansvarig för Bokloks hållbarhetsarbete för alla våra marknader. Fokus blir vår resa för att bli klimatneutrala 2035. Jennys breda erfarenhet från hållbarhetsfrågor i både Skanska och Ikea kommer vara en stor tillgång för oss, säger Henrik Davidsson, chef för Produkt och Supply Chain på Boklok.

Jenny Adholm började den 1 mars och kommer ingå i Bokloks utökade ledningsgrupp.

– Jag ser verkligen fram emot att bidra till att skapa hållbara hem för människor med vanliga inkomster. Just kombinationen av hållbarhet och prisvärdhet är väldigt spännande och här kan BoKlok verkligen göra skillnad. Genom att göra hållbara lösningar tillgängliga för många kan vi skapa stor förändring, säger Jenny Adholm.

 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev