onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Bonava rekryterar chefduo från Skanska

Publicerad: 31 januari 2022, 13:30

Bonava rekryterar två tunga namn från Skanska till sin ledningsgrupp. ”Med denna ledningsgrupp är jag övertygad om att vi är väl rustade”, säger vd:n Peter Wallin. Foto: Mattias de Frumerie / Pontus Orre

Bonava stuvar om i koncernledningen och minskar platserna från tio till nio. Bland annat plockas två chefer från konkurrenten Skanska.

Ämnen i artikeln:

BonavaSkanska

En av de nya rekryterna är Alexandra Laurén som blir ny affärsenhetschef för Bonava Sverige. Hon kommer närmast från Skanska Sverige, där hon varit vice vd och efterträder Fredrik Hemborg som kommer att lämna bolaget under våren.  

Anna Wenner rekryterades i höstas från Skanska Sverige, där hon var HR-, kommunikations- och marknadsdirektör. På Bonava, där hon tillträder i februari, blir hon SVP Brand Culture. 

LÄS ÄVEN: Tre byggchefer: Så breddar vi våra ledningsgrupper

Förändringarna bottnar i en genomlysning av bolaget som vd Peter Wallin tillsammans med styrelsen genomförde förra året. Enligt ett pressmeddelande är en förutsättning för att lyckas med de nya målen att vässa bolaget med rätt kompetens. 

– Med denna ledningsgrupp är jag övertygad om att vi är väl rustade och förberedda att ta oss an kommande utmaningar och leverera på vår strategi och resan framför oss, säger Peter Wallin, vd på Bonava i ett pressmeddelande. 

I övrigt tar Hedvig Wallander, chefsjurist på Bonava, plats i koncernledningen. 

Rockaden innebär även att Sofia Rudbeck, marknads- och kommunikationschef, lämnar bolaget under våren. Samtidigt har rollen som ansvarig för operations i koncernledningen avvecklats. 

Förändringarna innebär att antalet medlemmar i koncernledningen minskas från 10 till 9 medlemmar totalt.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev