Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Började som praktikant – nu blir han vd för byggbolaget

Publicerad: 22 mars 2021, 08:14

Tobias Lundberg är veteran inom MVB. Från att ha börjat som praktikant för 17 år sedan blir han nu ny vd för MVB Öst. Foto: MVB

Tobias Lundberg är ny vd i MVB Öst. Han ersätter Per Ununger som efter 20 år övertar rollen som MVB-koncernens styrelseordförande.

Ämnen i artikeln:

MVB

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Tobias Lundberg är utbildad civilingenjör från Väg- och Vattenbyggnad vid KTH och har haft olika befattningar inom MVB Öst i mer än 17 år, från starten som praktikant till rollen som entreprenadingenjör, arbetschef och entreprenadchef. För två år sedan blev han utnämnd till vice vd. 

– Tobias är ett lysande exempel på den karriärsutveckling som finns inom MVB och hur vi inom företaget månar om våra medarbetare och den familjekänsla vi har byggt upp, säger Sture Kullman, avgående styrelseordförande i MVB som lämnar över stolen till Per Ununger vid nästa årsstämma för att fortsätta som ordinarie ledamot.

LISTA: Sveriges 30 största byggbolag

Tobias Lundberg ser fram emot att anta utmaningen som den nya rollen innebär.

– MVB har ett gott renommé på marknaden, vilket är något som jag ska fortsätta förvalta för att ytterligare stärka vårt varumärke. Det kommer även att vara en stor tillgång att fortsättningsvis ha Per som bollplank i egenskap av hans nya roll som ordförande, säger Tobias Lundberg. 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev