Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Började som träarbetarläring – nu blir han HR-direktör

Publicerad: 4 oktober 2021, 08:31

Jonas Andé blir ny HR-direktör på Skanska Sverige.

Foto: Skanska

Jonas Andé har utsetts till HR-direktör i Skanska Sverige. Han tillträder sin nya tjänst 1 december i år.


Ämnen i artikeln:

SkanskaBoklok

– Jag är så klart glad, stolt och ödmjuk för möjligheten och förtroendet att få vara med och leda Skanska Sverige med ansvar för HR och Kommunikation. En dröm går i uppfyllelse, säger Jonas Andé, i ett pressmeddelande.

Närmast kommer Jonas Andé från tjänsten som HR-chef för Boklok och han har dessförinnan haft roller i Skanska Sverige, bland annat som förhandlingschef och HR-chef för verksamhetsgrenen Hus. Han har varit djupt involverad i Byggföretagen och i samarbete med övriga företag i branschen. Totalt kan han summera 30 år i branschen där han påbörjade sin karriär som träarbetarlärling 1992.

LÄS MER: Så blir du bättre på employer branding – tre tips från prisade HR-strategen

– Jag välkomnar Jonas tillbaka till Skanska Sverige. Med sin goda förståelse för behoven i verksamheten och sin breda och djupa erfarenhet av HR-arbete både i Skanska Sverige och internationellt kommer han att bidra till den fortsatta utvecklingen av vår HR-organisation, säger Gunnar Hagman, vd för Skanska Sverige.

Jonas Ande efterträder Anna Wenner som valt att gå vidare till en tjänst utanför Skanska.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

SkanskaBoklok

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.