tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Bostäder i norr första utmaningen för Covitums nya projektchef

Publicerad: 23 februari 2023, 09:51

Niclas Erneving är ny projektchef på Covitum.

Fastighetsbolaget Covitum har anställt en ny projektchef som till att börja med ska ansvara för ett stort nybyggnadsprojekt i norra Sverige

Ämnen i artikeln:

rekrytering

R


Niclas Erneving blir i april ny projektchef på Covitum.

– Vi är väldigt glada över att ha lyckats värva Niclas till Covitum. Vår ambition är att bli en central aktör för att förse den snabbt växande arbetsmarknaden i norra Sverige med hyresrätter som är innovativa, kvalitativa och erbjuder social gemenskap. Niclas kompetens och erfarenhet av att driva stora projekt kommer att vara till stor nytta för oss, säger Ingvor Sundbom, vd för Covitum, i ett pressmeddelande.

Niclas Erneving har över 20 års erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen inom områden som projektledning, kostnadsstyrning och kontroll samt hållbarhetsfrågor. Han kommer närmast från en tjänst som projektchef hos Humlegården Fastigheter där han senast ansvarade för det nya kvarteret Origo i Solna Strand. Dessförinnan har han bland annat arbetat hos Oscar Properties, varit gruppchef hos Forsen Projekt AB samt utvecklat Solna Business Park inom CLS Holdings plc.

Läs även: Årets bygge 2023: Här är de nominerade i kategorin bostäder

På Covitum kommer han inledningsvis att ansvara för det kommande nyproduktionsprojektet Kvarteret Narcissen i centrala Boden. Där planerar Covitum att uppföra cirka 200 klimatsmarta hyresrätter enligt bolagets träbyggnadsstrategi och sociala boendekoncept.

– Det känns verkligen spännande att få ansluta till Covitum. Bolaget är innovativt och nytänkande kring hållbart boende. Att få bidra med ett unikt boendekoncept på orter i samhällsomställning där boendet och den sociala gemenskapen spelar en nyckelroll för att få nyinflyttade att trivas är väldigt lockande, säger Niclas Erneving.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev