måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Bostadspolitisk expert hos Veidekke går till M

Publicerad: 4 december 2019, 07:59

Veidekkes bostadspolitiska expert lämnar branschen för ett uppdrag som politisk sekreterare hos Moderaterna i riksdagen.


AJ

Andreas Jennische

andreas.jennische@bonniernews.se


Det är en rutinerad Veidekke-medarbetare som nu lämnar bolaget för ett jobb i riksdagen. Linda Jonsson har under de senaste 3,5 åren jobbat med marknads- och bostadsanalys på Veidekke Sverige. Hon har varit redaktör för sajten bostadspolitik.se och har tillsammans med Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke Sverige, tagit fram flera bostadspolitiska rapporter.

Hos Moderaterna ska hon arbeta som politisk sakkunnig i civilutskottet och ha särskilt fokus på att utveckla partiets bostadspolitik.

Läs även: Linda Jonsson i Byggindustrin om bostadspolitiken

Linda Jonsson kommenterar det nya jobbet i ett pressmeddelande.

– Dessa år på Veidekke har betytt otroligt mycket för mig. Lennart har inte enbart fungerat som min chef utan också som min mentor. Jag har lärt mig mycket om både branschen och politik vilket jag är väldigt tacksam för, säger Linda Jonsson.

Lennart Weiss säger i en kommentar att han gratulerar Moderaterna till en "fin-fin rekrytering" och att han hoppas att Moderaterna menar allvar med att utveckla sin bostadspolitik.

Linda Jonsson tillträder tjänsten den 1 januari 2020.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev