Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Branschprofilen tar över vd-posten i Sizes

Publicerad: 19 november 2021, 10:17

Mikael Anjou tar över koncernchefsrollen i Sizes.

Foto: Nicklas Thegerström

Tidigare i år rekryterades Mikael Anjou till rollen som dotterbolags-vd i den industriella byggaren Sizes. Nu kliver han upp som koncernchef i bolaget när grundaren Niklas Andersson byter roll.


Ämnen i artikeln:

SizesMikael Anjou

I februari i år gick Mikael Anjou, tidigare vice koncernchef på bostadsbyggaren Einar Mattsson, in i rollen som vd för entreprenadverksamheten i hustillverkaren Sizes, som då precis hade startat upp produktionen efter en rekonstruktion.

Enligt Mikael Anjou berättade då att jobbet på hustillverkaren Sizes var en praktisk fortsättning på den resa som han påbörjade då han skrev boken ”Den ineffektiva byggbranschen”.

LÄS MER: Mikael Anjou om problemen som sinkar byggbranschen: ”Jag vill inte peka ut några enskilda företag”

– Det här är helt i linje med det jag pratat om och det jag tror på. Sizes är en utmanare i branschen som vågar göra saker på ett nytt sätt. Det betyder inte att jag tror att allt platsbyggt kommer att försvinna men jag tror att det här har en viktig plats att fylla, berättade han för Byggindustrin då.

Nu går Mikael Anjou in i en ny roll i Sizes. Sedan 12 november är han ny vd och koncernchef i bolaget, sedan grundaren Niklas Anderssons beslut att lämna posten för att ägna sig åt styrelsearbete i bolaget.

– Mikaels kompetens kommer väl till pass för att leda vårt interna förbättringsarbete och har också förmågan att tillsammans med Sizes team förverkliga vår tillväxtstrategi och stärka vår position på marknaden. Det är nu därför dags att lämna över taktpinnen till Mikael, berättar Niklas Andersson i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Så har JM sänkt sina kostnader: ”Har frigjort 15 procent av arbetstiden”

Med 20 år av att driva förändringsarbete och affärsutveckling inom såväl tillverkningsindustri, service som de senaste tio åren från byggbranschen, däribland som vice koncernchef för Einar Mattsson, besitter Mikael en lång erfarenhet inom området.

- Jag inspireras oerhört av vår roll att vara en del av lösningen på Sveriges bostadsutmaning. Genom att bygga med industriella processer i klimatmässigt hållbara material fortsätter vi vårt arbete med att kunna leverera bostäder så att bostadsbehovet ska kunna mötas hos långt fler, säger Mikael Anjou.

 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

SizesMikael Anjou

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.