Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Branschveteran blir ny vd för husbyggare

Publicerad: 30 januari 2022, 19:59

Fredrik Anheim går in som vd i Anebyhusgruppen.

Fredrik Anheim kliver in som ny vd för Anebyhusgruppen med säte i Åseda. Med lång erfarenhet från olika ledande roller inom byggbranschen blir hans uppdrag att leda och driva företagets fortsatta utveckling på marknaden.


Ämnen i artikeln:

småhus

Fredrik Anheim har arbetat med industriellt bostadsbyggande och bostadsutveckling sedan 1988. Han kommer närmast från sitt eget bolag Anheim Utveckling där han har drivit strategi- och utvecklingsprojekt på bland annat YIT, Fyrishov AB och SBA Modular. Dessförinnan har han arbetat som avdelningschef för NCC Building i Stockholm samt även haft vd-roller både på Ikano Bostadsproduktion och på Brantås Bygg. 

Fredrik Anheim om historien bakom NCC Komplett: ”Vi försökte nog göra för mycket på en gång” 

– Anebyhusgruppen är ett företag med starka värderingar som stämmer väl in med mina egna gällande hållbarhet, utveckling och kvalitet. Jag ser fram emot att axla rollen som vd och driva Anebyhusgruppen framåt på ett hållbart sätt, med ökad lönsamhet, kvalitet och kundnöjdhet. Anebyhusgruppen är en av Sveriges äldsta husleverantörer, säger Fredrik Anheim i ett pressmeddelande.

Fredrik Anheim efterträder Niklas Lundin som drivit Anebyhusgruppen som vd under de senaste fyra åren. Han lämnar för att ta sig an nya utmaningar i en annan bransch. 

– Vi välkomnar Fredrik till Anebyhusgruppen och vi är mycket glada över att han vill ta vid som vd när Niklas valt att gå vidare till nya utmaningar. Med Fredriks långa och breda branscherfarenhet samt kunnande inom projekt- och entreprenadsidan säkerställer vi Anebyhusgruppens fortsatta utveckling till glädje både för dess kunder och medarbetare, säger Johan Enocson, styrelseordförande och ägare. 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

småhus

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.