Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Bygg-vd blir koncernchef – ska spräcka miljardvallen: ”Stort fokus på synergieffekter”

Publicerad: 15 april 2022, 14:45

Morgan Johansson är ny koncernchef för Kålltorpsgruppen.

Foto: Kålltorpsgruppen

Efter många år som vd på Kålltorps Bygg tar nu Morgan Johansson steget upp som koncernchef för Kålltorpsgruppen, som också innehåller projektutvecklingsverksamhet.


Ämnen i artikeln:

Göteborg

Morgan Johansson har arbetat inom bygg- och anläggningsbranschen under hela sin yrkesverksamma karriär. Sedan starten av Kålltorps Bygg 1989 har han, tillsammans med bröderna Steve och Martin Johansson, byggt upp en stabil byggkoncern med sund företagskultur och stort samhällsengagemang. Tillsammans har koncernen runt 100 anställda.

Läs även: Byggpartner förvärvar Göteborgsbyggare

– Som koncernchef är mitt främsta uppdrag att säkra tillväxten inom Kålltorpsgruppen. Vi har redan en stabil grund och en stark förankring i Göteborgsregionen. Genom att ytterligare stärka varumärket och vår position på västsvenska marknaden ser vi en fortsatt organisk tillväxt och lönsamhet, säger Morgan Johansson, vd på Kålltorps Bygg och nu även koncernchef för Kålltorpsgruppen.

Läs även: Stor efterfrågan på chefer: De bytte jobb i mars – hela listan

Med en stadigt ökande omsättning och med siktet inställt på att spränga miljardvallen inom kort, breddade koncernen 2020 sitt kunderbjudande genom Kålltorps Projektutveckling. Idag har affärsområdena utökats; förutom industri, logistik samt kommersiella och offentliga lokaler ingår nu även nybyggnation av bostäder. 

– Dagens föränderliga värld kräver nytänkande och flexibilitet. Därför blir det extra viktigt för koncernen att nyttja den potential som finns i en sammanhållen organisation. Vi ser att Kålltorps Bygg och Kålltorps Projektutveckling kompletterar varandra på ett utmärkt sätt och jag kommer att lägga stort fokus på att skapa framgångsrika synergieffekter mellan dotterbolagen. Vi har en nyckelroll att spela; vi ska bidra till en modern och hållbar samhällsutveckling där vi skapar större livskvalitet och en mer levande stad, säger Morgan Johansson.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Göteborg

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.