lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Bygg-vd går till Forsen: ”Det är en friare roll”

Publicerad: 10 mars 2021, 17:00

Thomas Persson har varit vd för Balticgruppen Bygg i tio år. Nu går han till Forsen. Foto: Rebecca Persson

Thomas Persson, som varit vd för Balticgruppen Bygg under de senaste tio åren, går till byggprojektledningsfirman Forsen.

Ämnen i artikeln:

Forsen

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


På Forsen kommer Thomas Persson att jobba som senior sprojektledare och key account manager i region Norr.

Han har av och till haft kontakt med Forsen sedan tidigt 90-tal och har bland annat arbetat med K-projektering i projekt där Forsen varit projektledare. Forsen vill stärka upp i region Norr och nu var tajmingen rätt.

– Jag har under det senaste året haft ögonen på intressanta företag där värderingarna stämmer överens. Tjänsten hos Forsen passar mig nu som hand i handske. Det är en friare roll, jag får jobba med projekt och helst i en nära och kreativ relation med kunden, vilket jag verkligen gillar, och tar gärna mig an utmaningen som det innebär att få ett företag att stärka sin position på en växande marknad. Jag är full av inspiration, säger Thomas Persson i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Thomas Persson berättar om Baltic-projektet Östra Strandgatan 24 

Även om han är specialiserad inom stålbyggnad har han på senare år fördjupat sig inom hållbarhet och träbyggande. Något han i större skala tillämpat på några intressanta byggprojekt. Han är också engagerad i nätverket ”Trästad Sverige”.

– Vi är oerhört glada över att Thomas tackat ja till Forsen. Med sitt starka närverk och förankring i regionen är jag övertygad om att han kommer att kunna stärka Forsen. Han är känd för att tänka i nya banor och har mod att lösa utmaningar på annorlunda sätt. Han ger verkligen nytt krut till den fullskaliga satsningen vi nu gör, säger Robert Ohlsson, affärsenhetschef Norr och Uppsala på Forsen.

Thomas Persson tillträder sin nya roll på Forsen den första maj. Han kommer att utgå från Umeå, där han också bor.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev