Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Bygg-vd lämnar sin post

Publicerad: 16 mars 2020, 11:12

Innan Jennie Sahlsten började på Erlandsson-koncernen arbetade hon inom Enköpings Hyresbostäder. Nu går hon tillbaka till beställarsidan och blir vd för Järfällahus.

Foto: Erlandsson Bygg

Jennie Sahlsten lämnar rollen som vd och koncernchef på Erlandsson Bygg efter knappt två år på posten. I juni blir hon ny vd för det kommunala fastighetsbolaget Järfällahus.


I april 2018 tillträdde Jennie Sahlsten som vice vd för Erlandsson Bygg-koncernen efter att i tre års tid ha varit vd för det kommunala bostadsbolaget Enköpings Hyresbostäder. Dessförinnan jobbade hon som marknadschef och chef för marknadsutveckling på NCC.

LÄS MER: Hon ska hålla samman snabbväxaren

Samma höst kom beskedet att hon skulle ta över som vd och koncernchef i Erlandsson Bygg medan tidigare vd:n Markus Brink ska fokusera på sin roll som vd för regionen Erlandsson Bygg i Väst, som i fjol såldes och bytte namn till Brixly.

Nu går Jennie Sahlsten tillbaka till den kommunala fastighetssektorn och blir vd för Järfällahus, som äger  och förvaltar 5 560 lägenheter, 4 578 fordonsplatser och 465 kommersiella lokaler i Järfälla kommun.

Som vd för Järfällahus får Jennie Sahlsten ansvaret att rusta bolaget för att möta behovet att bygga fler hyresrätter samtidigt som bolagets befintliga bestånd underhålls och renoveras.

– Det känns riktigt bra att kunna tillföra Järfällahus den erfarenhet och kompetens som Jennie Sahlsten har, säger Björn Lindforss (M), Järfällahus styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Jennie Sahlsten avslutar sitt nuvarande arbete som vd och koncernchef vid Erlandsson Bygg och tillträder sin nya tjänst den 1 juni.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.