Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Byggare blir ny styrelseledamot installationsbolag

Publicerad: 13 augusti 2021, 09:56

Fredrik Wirdenius är ny styrelseledamot i Assemblin. Foto: Assemblin

Fredrik Wirdenius väljs in som ny styrelseledamot i Assemblin vid en extrainsatt bolagsstämma.

Ämnen i artikeln:

Skanska SverigeKungsledenAssemblinScandic

NML

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Fredrik Wirdenius som bland annat har haft ett flertal ledande befattningar inom Skanska och var verksam som vd och koncernchef i fastighetsbolaget Vasakronan  mellan 2008-2019 har valts in i Assemblins styrelse. 

Fredrik Wirdenius har en civilingenjörsexamen från KTH i Stockholm i botten och driver i dag en egen rådgivningsverksamhet, samt är styrelseordförande i Willhem AB, Hållbo AB och 3E Property AB samt styrelseledamot i Kungsleden AB, Axfast AB, Nobelhuset AB samt Scandic Hotels AB.

– Fredrik Wirdenius har ett långt förflutet i den svenska och internationella bygg- och fastighetsbranschen. Han har också ett stort fokus på kundnytta och service, vilket är viktigt för Assemblins fortsatta framgång. Jag är därför mycket glad över att kunna välkomna Fredrik till Assemblins styrelse, säger Mats Wäppling, styrelseordförande i Assemblin i ett pressmeddelande.

Fredrik Wirdenius själv ser installationbranschen som en spännande bransch, inte minst sett till den pågående klimatomställningen och han ser fram emot att bidra med sina erfarenheter.

Med invalet av Fredrik Wirdenius utökas Assemblins styrelse till sju ordinarie ledamöter.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev