Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Byggföretagen väst förstärker med hållbarhetsexpert

Publicerad: 2 december 2021, 14:28

Christine Olofsson är ny specialist inom innovation och hållbarhet på Byggföretagen i väst.

Byggföretagen i väst stärker kompetensen inom innovation och hållbarhet och anställer Christine Olofsson som specialist.


Ämnen i artikeln:

ByggföretagenVäst

Sedan mitten av oktober arbetar Christine Olofsson som specialist inom innovation och hållbarhet på Byggföretagen i väst. Christine kommer närmast från en roll som hållbarhetschef på Älvstranden Utveckling. Hennes viktigaste arbetsuppgifter blir att samordna Byggföretagen i västs forsknings- och utvecklingsarbete samt bidra med kompetens, omvärldsanalys och rådgivning gentemot våra medlemsföretag.

LÄS ÄVEN: Så kan schaktmassor hanteras mer hållbart

 – Genom att anställa Christine får vi möjlighet att lägga ett ännu större fokus på hållbarhetsfrågorna i byggbranschen, berättar Anna Lönn Lundbäck, regionchef på Byggföretagen i väst och nationell hållbarhetssamordnare, i ett pressmeddelande

Då bygg- och fastighetsbranschen står för en femtedel av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser har branschen ett stort ansvar men också goda möjligheter att göra riktig skillnad. 

 – Våra medlemsföretag har höga ambitioner om att bygga hållbart. Nu behöver vi öka takten och Christines roll är viktig i det arbetet, säger Jörgen Johansson, styrelseordförande i Byggföreningen Göteborg och Södra Älvsborg.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

ByggföretagenVäst

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.