Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Byggmästargruppens vd byter jobb: ”En otroligt spännande bransch”

Publicerad: 1 september 2022, 07:53

Peter Neuberg får ett nytt vd-jobb inom kraftinfrastruktur.

Foto: Byggmästargruppen / Coromatic

Peter Neuberg lämnar rollen som vd i SEHED Byggmästargruppen för ett nytt vd-jobb i ett bolag som säkrar kraftförsörjningen i kritiska verksamheter.


Ämnen i artikeln:

Eon

Coromatic, som är en del av elbolaget Eon, säkrar tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation för verksamhetskritiska anläggningar i branscher som bank och finans, sjukvården och försvaret. Nu anställer bolaget Peter Neuberg som ny vd för den svenska verksamheten.

Läs även: 40 unga byggtalanger att hålla koll på: Här är morgondagens stjärnor i byggbranschen

Peter Neuberg, som närmast kommer från en roll som vd på SEHED Byggmästargruppen, har mer än 20 års erfarenhet från byggbranschen med ledande roller inom Skanskakoncernen samt som vd för JM Entreprenad.

– Peters erfarenheter matchar våra behov perfekt med den position vi har just nu där marknaden är glödhet inom våra lösningar för reservkraft och datacenter. Vi behöver nu växa den interna kostymen för att klara efterfrågan, och samtidigt jobba väldigt nära våra kunder och marknaden för fortsatt tillväxt. Här har Peter det ledarskap som krävs för att ta oss vidare på den resan, kommenterar Anette Blücher, tf. vd för Coromatic och vd för Eon Infrastruktur, i ett pressmeddelande.

Läs även: Hon ska stärka spanska infrabyggarens ställning i Sverige: ”Om fem år är vi tre gånger så stora”

Coromatic fokuserar på att designa, bygga och drifta verksamhetskritisk infrastruktur som datacenter och reservkraftslösningar, finns i dag i Sverige, Norge och Danmark. Ambitionen framåt är att ta bolaget vidare till fler marknader, ett uppdrag som kommer att ligga på den nye vd: n.

– Jag är förstås väldigt hedrad över att få ta mig an det här uppdraget. Coromatic är i en otroligt spännande bransch med ett erbjudande som är centralt för den snabba digitaliseringen av samhället. Jag ser också att det finns stora synergier avseende utvecklingen inom byggbranschen vad gäller samverkan, arbetsmetoder och inkludering av medarbetare. Det är bland annat erfarenheter kring detta som jag tar med mig i min nya roll, kommenterar Peter Neuberg.

Peter Neuberg tillträder som vd för Coromatic den 1 oktober.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Eon

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.