Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Byggprofil tar ordförandeklubban i Assemblin

Publicerad: 4 maj 2022, 09:35

Fredrik Wirdenius är tidigare vd för Vasakronan och har haft flera ledande befattningar inom Skanska.

Foto: Assemblin

Förra året valdes Fredrik Wirdenius in som styrelseledamot i Assemblin. Nu har han utsetts till ordförande i installationskoncernen.


Ämnen i artikeln:

Assemblin

Assemblins styrelse valde vid en extra bolagsstämma i augusti 2021 in Fredrik Wirdenius som ny styrelseledamot och vid årets ordinarie stämma utsågs han även till ordförande.

Fredrik Wirdenius har haft ett flertal ledande befattningar inom Skanska och var verksam som vd och koncernchef i fastighetsbolaget Vasakronan mellan 2008 - 2019. I dag driver han en egen rådgivningsverksamhet, och är styrelseordförande i Willhem AB, 3E Property AB och HållBo AB samt styrelseledamot i AxFast AB, Nobelhuset AB och Scandic Hotels Group AB.

Läs även: Lista: Flertalet vd-byten i april – här är alla namnen 

Fredrik Wirdenius efterträder Mats Wäppling, som avböjt omval och lämnar Assemblins styrelse.

– Under min tid i Assemblins styrelse har jag lärt känna ett spännande bolag med hög kompetens i en bransch i stark utveckling. Jag är mycket tacksam för förtroendet att framgent leda styrelsens arbete och ser fram mot det fortsatta arbetet att fortsätta stärka och utveckla verksamheten, säger Fredrik Wirdenius, styrelseordförande i Assemblin.

Vid stämman valdes även Hans Petter Hjellestad, Investment Advisory Professional på Triton, in som ny ordinarie styrelseledamot. Övriga ledamöter omvaldes vilket innebär att styrelsen förutom Fredrik Wirdenius och Hans Petter Hjellestad nu består av ägarrepresentanterna Young Kim och Anders Thulin samt de oberoende ledamöterna Susanne Ekblom, Mats Jönsson och Per-Ingemar Persson.

– Assemblin har haft en mycket stark utveckling under de senaste åren och är idag ett lönsamt och välskött bolag med stor potential. Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Fredrik Wirdenius som ny styrelseordförande. Hans kunskaper och tidigare erfarenheter från bygg- och fastighetsbranschen är helt rätt för Assemblin i det läge bolaget nu befinner sig i. Jag vill även tacka Mats Wäppling för stort engagemang och bidrag i Assemblins styrelse, säger Young Kim, Investment Advisory Professional på Triton.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Assemblin

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.