tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Chef går från Peab till Veidekke

Publicerad: 8 april 2020, 13:07

Lisa Högberg är ny HMS-chef på Veidekke i Sverige. Foto: Veidekke

"Hälsa och säkerhet överst på agendan".


Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Lisa Högberg är ny HMS-chef för Veidekke i Sverige. Hon kommer närmast från Peab och rollen som nordisk Arbetsmiljöchef för affärsområde Bygg.

Hon har under många år arbetat med HMS-frågor (Hälsa, arbetsMiljö och Säkerhet) i flera olika branscher, bland annat läkemedels- och energibranschen. De senaste åtta åren har hon varit chef och ansvarig för det strategiska och långsiktiga HMS-arbetet på Peab och har samtidigt arbetat operativt och stöttat verksamheten i deras dagliga utmaningar.

På Veidekke blir Lisa Högbergs fokus det systematiska arbetsmiljöarbetet, kunskapsdelning, samt arbetet med att skapa en säkerhetskultur som präglas av säkra attityder och beteenden. Veidekkes mål är noll allvarliga skador och en årlig reduktion av alla skador med 20 procent.

- Hälsa och säkerhet ska alltid stå överst på Veidekkes agenda. Jag är mycket glad över att Lisa har valt att ta sig an den viktiga och utmanande uppgiften att leda och styra HMS-arbetet hos oss på Veidekke. Vi har ett välutvecklat och strukturerat säkerhetsarbete som vi nu ska ta till nästa nivå, genom ökat fokus på värderingar och kultur kopplat till hälsa, arbetsmiljö och säkerhet, säger Mats Nyström, vd för Veidekke Sverige, i ett pressmeddelande.

Lisa Högberg tillträdde sin nya tjänst den 30 mars.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev