söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

CMB:s vd slutar: ”Känns naturligt att verksamheten får ett nytt ledarskap”

Publicerad: 1 september 2020, 14:50

Bengt Christensson, vd för CMB sedan 10 år, har på egen begäran valt att avsluta sin tjänst vid årsskiftet. Foto: CMB

Bengt Christensson, vd för CMB sedan 10 år, har på egen begäran valt att avsluta sin tjänst vid årsskiftet. Rekryteringsarbetet av en ny vd är i full gång.

Ämnen i artikeln:

CMBChalmersbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnation

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Tiden på CMB, Centrum för management i byggsektorn, har varit spännande tycker han.

– Vi har i det närmaste dubblerat antalet partner och ökat intresset och engagemanget för ledarskap och managements betydelse för branschens utveckling, säger Bengt Christensson i ett pressmeddelande.

Närmare samarbete

Akademin och näringslivet har tagit steg närmare varandra och jobbar på nya sätt tillsammans med kunskapsutveckling, genom forskning och utveckling av medarbetare i företag, tycker han. 

Tusentals personer från branschen deltar varje år i CMB:s aktiviteter på Chalmers. En av aktiviteterna är utdelning av Guldhuset till årets unga ledare i branschen tillsammans med tidningen Byggindustrin.

Men CMB behöver fortsätta utvecklas och ta nya steg för att vara relevant. Då känns det också naturligt att verksamheten får ett nytt ledarskap inför kommande utvecklingsresa.

– Men CMB behöver fortsätta utvecklas och ta nya steg för att vara relevant. Då känns det också naturligt att verksamheten får ett nytt ledarskap inför kommande utvecklingsresa, säger Bengt Christensson.

Måste kunna möta en bransch i förändring

Arbetet med att hitta en efterträdare för Bengt Christensson är redan i gång. Kicki Björklund, CMB:s styrelseordförande, leder arbetet med att hitta rätt person.

– Bengt har under sin tid gjort ett fantastiskt jobb som vd i CMB. Styrelsen och jag riktar ett stort tack till honom för hans insatser med att utveckla och stärka CMB:s ställning i samhällsbyggnadsbranschen, både i näringslivet och i akademin. En organisation som CMB måste ständigt utvecklas. Vi måste alltid vara aktuella för att kunna möta behoven i en bransch i ständig förändring. Det är utgångspunkten när vi nu ska hitta den person som ska leda verksamheten framöver, säger hon.

Fram tills en ny vd är på plats kommer Bengt att kvarstå i sin roll och tillsammans med Kristin Östling, kommunikationsansvarig, driva verksamheten vidare som planerat.

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev