Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Contractor fortsätter satsa i Umeå med ny bygg-vd: ”Vi får tampas med många duktiga aktörer”

Publicerad: 17 juni 2022, 07:39

Pelle Kriström, tillträdande vd på Contractor Bygg i Umeå. Foto: Malin Grönborg

Den 1 september blir Pelle Kriström ny vd för Contractor Bygg i Umeå. Han kommer närmast från Terrranor, tidigare NCC Road Services.

Ämnen i artikeln:

Umeå

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Pelle Kriström är utbildad byggingenjör och jobbade några år direkt efter universitetet som självlärd snickare. Han har under sitt yrkesliv haft flera olika chefsroller, bland annat på Svevia och Bilfrakt. På NCC har han varit sedan 2016, först som specialistchef och från 2018 som Area Manager för vägservice i Norrland. Verksamheten köptes 2020 av ett tyskt investmentbolag och heter i dag Terranor. 

– Det känns väldigt roligt och spännande! Contractor har en bra mix av höga ambitioner och framåtanda samtidigt som de är bra på att ta hand om sina medarbetare och jobba hållbart ur alla perspektiv, säger Pelle Kriström, i ett pressmeddelande.

Läs även: Duo startar upp Contractor Mark i Umeå: ”Har hittat två kompetenta personer”

Efter att ha arbetat inom mark- och anläggning i många år ser han fram emot att återvända till byggbranschen.

– Under alla år inom mark- och anläggning har jag haft en idé om att någon gång få återvända till byggbranschen där jag har mina rötter. Därför är jag glad att den här chansen dök upp. Jag har samarbetat med många på Contractor, bland annat under min tid på NCC, och har fått ett mycket bra intryck av företaget, säger Pelle Kriström.

Läs även: Tar storuppdrag inom Norrbotniabanan: De ska bygga Ersmarkstunneln

Han ser nu fram emot att leda Contractor i Umeå där konkurrensen i byggbranschen är tuff.

– Det är en expansiv marknad där vi får tampas med många duktiga aktörer. Men jag är säker på att vi har stor potential att växa. Vi har en bra organisation, kompetenta medarbetare och en stark koncern i ryggen.

 Fredrik Andersson, koncernchef för Contractor välkomnar nytillskottet.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen, Pelle är helt rätt person för oss. Han är Umeåbo med bra lokalkännedom, stort kontaktnät och omvittnat bra på att bygga lag, något som är superviktigt för oss. Vi ser fram emot att han tillsammans med alla våra grymt duktiga medarbetare hjälper våra kunder att kunna förverkliga sina byggvisioner, säger han.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev