måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

De får nyckelroller i NCC:s nya bolag

Publicerad: 13 november 2015, 14:32

Bild 1/3  Joachim Hallengren blir vd för NCC:s bostadsutvecklingsverksamhet från årsskiftet. Foto: NCC

CFO och vd för NCC Housing har utsetts.

Ämnen i artikeln:

NCC

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Joachim Hallengren blir vd och Ann-Sofie Danielsson blir CFO för NCC:s bostadsutvecklingsverksamhet från årsskiftet. NCC Housings verksamhet läggs i ett dotterbolag för att kunna agera som ett självständigt bolag och förbereda för en börsintroduktion.

Joachim Hallengren har arbetat i olika ledande positioner på NCC sedan 1995, senast som affärsområdeschef för Housing och dessförinnan som affärsområdeschef för NCC Property Development. Han har suttit i NCC:s koncernledning sedan 2009.

Ann-Sofie Danielsson har haft flera olika ledande befattningar på NCC där hon anställdes 1996. De senaste tolv åren har Ann-Sofie Danielsson suttit i NCC:s koncernledning och sedan 2007 har hon innehaft rollen som CFO på NCC. Hon efterträds av Mattias Lundgren som blir CFO på NCC vid årsskiftet.

Mattias Lundgren kommer närmast från rollen som chef för Business Control inom NCC. Dessförinnan var han chef för NCC Housing Sverige. Mattias Lundgren har även en lång erfarenhet från olika roller på NCC inom affärsutveckling, Mergers & Aquistions och som affärsontroller på koncernnivå. Han anställdes på NCC 1998.

Relaterade artiklar

Styrelse för NCC Housing utsedd

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev