Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

De tar plats i Tyréns styrelse

Publicerad: 28 april 2017, 14:27

Eva Nygren och Ulrika Francke, tar plats i företagets bolagsstyrel.


Eva Nygren, tidigare vd på Sweco Sverige och koncernchef på Rejlers, blir ny ledamot i Tyréns styrelse. Hon har gedigen erfarenhet från samhällsbyggnadssektorn och har bland annat varit investeringsdirektör på Trafikverket, vd på Sweco Sverige och koncernchef på Rejlers. Hon är aktiv i bolagsstyrelser som JM, Uponor Oy och Ballingslöv.

Även Ulrika Francke, avgående vd på Tyréns, har valts in i bolagsstyrelsen. Hon har tidigare varit vd på SBC och gatu- och fastighetsdirektör samt stadsbyggnadsdirektör i Stockholms stad.
– Vi är mycket glada över att ha rekryterat två av branschens mest välrenommerade personer till bolagets styrelse. Deras kompetens inom stadsutveckling, digitalisering och konsultverksamhet kommer att bli mycket värdefull för Tyréns fortsatta utveckling, säger Per Anders Örtendahl, ordförande i ägarbolaget Sven Tyréns stiftelse.
Tyréns är ett av samhällsbyggnadsbranschens mest jämställda företag med närmare 40 procent kvinnor. Med Eva Nygrens och Ulrikas Franckes inträde som ledamöter i styrelsen kommer bolagets styrelse bestå av hälften män och hälften kvinnor.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.