lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Delägaren blir vd i MTA Bygg

Publicerad: 17 december 2019, 09:55

Efter årsskiftet blir Andreas Granberg ny vd för MTA Bygg Foto: Klas Sjöberg

Till årsskiftet får MTA Bygg en ny vd. Det är delägaren Andreas Granberg som tar över posten från Tommy Zryd.


Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


MTA grundades 2010 av Mats Johansson, Tommy Zryd och Andreas Granberg. I dag har företaget 285 anställda och kontor i Varberg, Halmstad och Helsingborg. Sedan starten har Tommy Zryd innehaft vd-posten, men nu har ägarna beslutat att Andreas Granberg, som hittills har ansvarat för marknad och projektutveckling i bolaget, ska ta över från årsskiftet.

– Jag och Tommy har haft en diskussion en längre tid om att byta roller. Tommy tyckte att tio år som vd var lagom. Jag är ju också lite yngre så vi kände att det var läge att jag tog över den rollen, säger Andreas Granberg till Byggindustrin.

Han menar att samtliga tre delägare kommer att fortsätta vara aktiva i bolaget och det finns ingen dramatik alls bakom beslutet, som sedan en lång tid tillbaka har kommunicerats internt. Tommy Zryd går in i rollen som HR-chef och kommunikationsansvarig.

– Som vd har Tommy fokuserat på HR-frågorna och han kommer alltså att fortsätta med dem, medan jag blir en mer marknadsorienterad ledare, säger Andreas Granberg.

MTA har i många år utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser av Great Place To Work. Tillväxtambitionerna framöver är stora.

– Vi tror på framtiden och har som mål att under de närmaste fem åren dubblera omsättningen, som i dag ligger på cirka 1,2 miljarder kronor, säger Andreas Granberg.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev