fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Digital vd byter Magicad mot AEC: ”En stark spelare”

Publicerad: 24 februari 2022, 12:43

Charlotte Tillbrandt blir ny vd i Cowi-ägda mjukvaruföretaget AEC. Foto: Cowi

Charlotte Tillbrandt har utsetts till ny vd för AEC, som erbjuder programvaror och tjänster inom bland annat CAD och BIM-tjänster. Hon kommer närmast från en roll som vd för Magicad.

Ämnen i artikeln:

BIMdigitala byggtjänsterCowi

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


AEC är ett helägt dotterbolag till konsultfirman Cowi Sverige.

Charlotte Tillbrandt är utbildad civilekonom och har under 15 år arbetat med programvaror och tjänster inom CAD och BIM i olika roller, närmast som vd för Magicad.

– Jag är oerhört glad över att vi rekryterat Charlotte. Hon har kompetens och driv som AEC behöver för att fortsätta växa. Förutom hennes vd-bakgrund och driv har hon en bakgrund inom försäljning och marknadsföring som är en viktig komponent för bolagets tillväxtresa framöver, säger Anders Wiktorson, vd på Cowi Sverige, i ett pressmeddelande.

Läs även: Här är de digitala verktygen som byggarna använder mest 

Johan Holmqvist som är tillförordnad vd för AEC kommer att återgå till sin roll som ansvarig för AEC i Göteborg. Johan Holmqvist kvarstår som tillförordnad vd tills Charlotte Tillbrandt tillträder.

– Det ska bli otroligt spännande och utmanande att gå in som vd i AEC som är en stark spelare inom digitala tjänster och mjukvaror. Att AEC är en del av Cowi möjliggör samarbeten i projekt som annars inte hade varit möjliga. Att bli en del av den stora Cowi-familjen genom AEC var en viktig anledning till att jag tackade ja till uppdraget, säger Charlotte Tillbrandt.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev