Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Dubbla stolar för ny bygg-vd

Publicerad: 28 maj 2020, 09:46

Peter Svensson, vd för Einar Mattsson Projekt sedan i höstas, blir nu även vd för Einar Mattsson Byggnads.

Foto: Mattias Hamrén

Peter Svensson blir vd för Einar Mattsson Byggnads efter att Anna Mellström gått vidare till rollen som vd för Sollentunahem. Samtidigt fortsätter han leda Einar Mattsson Projekt.


Ämnen i artikeln:

Einar Mattsson

Peter Svensson är sedan september 2019 vd för Einar Mattsson Projekt. Dessförinnan har han varit vd för Peab Bostadsutveckling. Han har även erfarenhet från NCC, Skanska och Bjerkings. 

LÄS MER: Bröderna som blev byggjättar 

– Jag ser fram emot att få ihop all den kunskap och erfarenhet som finns i de båda bolagens ledningsgrupper, för att få till rätt produkt på rätt plats till rätt pris, så att vi fortsatt kan stå stabila på marknaden oavsett konjunktur, säger Peter Svensson i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Bygg-vd går till nytt chefsjobb 

Einar Mattssons koncernchef Stefan Ränk ser de dubbla vd-positionerna som en fördel.

– Det kommer att gagna båda bolagens verksamhet att ledas av en och samma vd. Det ger bolagen möjlighet till ett effektivare samarbete som i förlängningen ska leda till lägre produktionskostnader och bättre kvalitet i produkten, säger Stefan Ränk.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Einar Mattsson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.