Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Duo startar upp Contractor Mark i Umeå: ”Har hittat två kompetenta personer”

Publicerad: 24 februari 2022, 12:58

Tomas Brännström och Daniel Lundmark ska bygga upp Contractor Mark i Umeå.

Foto: Patrick Degerman

Contractor Mark etablerar sig i Umeå och rekryterar från Umeå Entreprenad. Nu inleds arbetet med att rekrytera personal. ”Vi har ingen brådska utan ska bygga något över tid som blir riktigt bra”, säger Daniel Lundmark.


Ämnen i artikeln:

markarbetenContractorUmeå

Contractor Mark, som sedan tidigare finns i Skellefteå och Hemavan, etablerar sig nu även i Umeå. Daniel Lundmark och Tomas Brännström kommer att ansvara för verksamheten och är i full gång med förberedelserna inför marksäsongen.

Contractor Bygg har varit verksamma med stor framgång i Umeåregionen under många år. Nu får de sällskap från Contractor-koncernen av Contractor Mark.

Läs även: Lokala byggarna om Northvolts betydelse: ”Byggkranarna har kommit tillbaka till Skellefteå”

– Vi har haft planer på att etablera oss i södra Västerbotten en tid, det är en expansiv och intressant marknad. Att det blir av nu beror mycket på att vi hittat två kompetenta personer som är väl lämpade att leda satsningen. Daniel och Tomas har tillsammans över 40 år i branschen och ett stort lokalt nätverk, säger Per-Anders Wass, vd för Contractor Mark, i ett pressmeddelande.

Daniel Lundmark kommer närmast från en roll som platschef på Umeå Entreprenad och har innan dess bland annat varit arbetsledare och platschef på NCC Mark i Umeå.

– Det finns ett bra driv hos Contractor-koncernen och det ska bli kul att vara med på den här resan. Jag är övertygad om att Bygg och Mark kan komplettera varandra och bilda en attraktiv helhet. Koncernen har en långsiktig syn på etableringen i Umeå. Vi har ingen brådska utan ska bygga något över tid som blir riktigt bra. Nu i början lägger vi mycket kraft på att rekrytera rätt personer, vi har ett behov av framför allt yrkesarbetare, säger han.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

markarbetenContractorUmeå

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.