Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Efter boken om byggbranschen – Mikael Anjou får ytterligare styrelseuppdrag

Publicerad: 28 september 2020, 12:05

Mikael Anjou får plats som ledamot i styrelsen för Egain Group.

Foto: Nicklas Thegerström

Mikael Anjous skakade om branschen med sin bok ”Den ineffektiva byggbranschen” som kom för ett år sedan. Nu har han på kort tid fått sitt andra styrelseuppdrag. Den här gången i ett bolag inriktat mot uppkopplade fastigheter.


Ämnen i artikeln:

Mikael Anjou

För bara en månad sedan fick du ett styrelseuppdrag i Åke Sundvall Byggnads, nu får du ett styrelseuppdrag till i proptech-bolaget Egain. Är det din bok som gett resultat?

– Inte bara, men boken visar kanske att det kan vara bra att se saker från olika perspektiv, vilket även kan vara bra i styrelsesammanhang, säger Mikael Anjou till Byggindustrin. 

Läs även: Mikael Anjou kräver förbättring – lång intervju med författaren till ”Den ineffektiva byggbranschen” 

Egain Group är ett företag som verkar inom marknaden för SaaS (software as a service) med ett program för digital styrning och energioptimering av bostadsfastigheter och offentliga byggnader.

Tom Even Mortensen, Egains styrelseordförande, säger i ett pressmeddelande att Mikael Anjou kommer att tillföra ett starkt ledarskap, insikter från branschen och kunna bidra till att ett ökat genomslag. Hur ser du själv på det här uppdraget?

– Både det här uppdraget och det jag har i Åke Sundvall Byggnads är kopplade till samhällsbyggnad och fastigheter. Det jag tycker är roligt med Egain är hållbarhetsaspekten, att man genom att digitalt koppla ihop fastigheter och styra dem på rätt sätt, kan sänka energikostnaden och därmed koldioxidutsläppen. 

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Mikael Anjou

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.