Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Efter hustillverkarens tuffa år – han tar över som vd

Publicerad: 20 december 2019, 05:00

Johan Bynell tar över som vd på Hjältevadshus efter ett turbulent år.

Vid årsskiftet tillträder Johan Bynell som ny vd på Hjältevadshus. Detta sker efter ett turbulent 2019 där hundra anställda har varslats och tidigare ordinarie vd:n har lämnat företaget.


I februari varslade småländska hustillverkaren Hjältevadshus 100 av sina 250 anställda. Bakgrunden var att tre större projekt inom SKL:s ramavtal hade sinkats av överklaganden.

Strax därpå kom beskedet att vd:n Pontus Eklind lämnade organisationen. I våras kom interim-vd:n Stefan Lind på plats, samtidigt som den nya produktionschefen Ola Adolfsson. Men nu alltså en permanent lösning på plats.

Nya vd:n Johan Bynell kommer närmast från det egna konsultbolaget där han stöttat större bolag kring försäljning och hur de genom strukturerat försäljningsarbete också kan förbättra affären i stort. Han har en bakgrund inom IT med ledande roller inom mjukvarubolag som Hewlett Packard, ReachMee och Microsoft Sverige.

- Jag har min operativa tyngd inom IT men när jag varit inne och konsultat har det varit inom flera olika branscher. Framför allt har jag en stark känsla för affären och hur man kan förbättra den. Mitt starkaste kort är absolut inom försäljning och hur man genom det, tillsammans med gott ledarskap, kan bygga bolag och få dem att växa på ett sunt och bra vis, säger Johan Bynell.

"Utmanande läge"

Om att komma in i Hjältevadshus efter årets drastiska förändringar säger han:

- Det är ett utmanande läge för branschen överlag just nu, men jag ser att Hjältevadshus har en enorm möjlighet framåt. Jag är en ledare som tycker om förändringsresor och att utmana traditionella sätt att göra saker på. Byggsäkerheten i kombination med den historia man har och det stora kunnande som finns i bolaget är något fantastiskt fint som vi ska göra något riktigt bra av. Något som verkligen triggar mig är att se hur vi kan kombinera den traditionella verksamheten med det sätt kunder vill köpa hus på i framtiden och hur vi som bolag kan ligga i framkant där.

Han tillträder sin nya tjänst 1 januari 2020.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.