onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Elteknikföretaget rekryterar chef från Peab: "Efter att vi träffat henne tänkte vi om"

Publicerad: 21 november 2022, 12:36

Pierre Rundwall, vd, och Sara Gamst, ny servicechef på Bergendahls El Syd.

Bergendahls El växer i syd och stärker upp med en ny servicechef som närmast kommer från Peab.

Ämnen i artikeln:

SvepetPeabPeab BostadPeab Sverigerekrytering

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Bergendahls El Gruppen är en totalleverantör inom el- och säkerhetsteknik med bas i Göteborg. Med ett brett erbjudande inom elteknik- och säkerhetsområdet är målet att fortsätta stärka kunderbjudandet. I Helsingborg finner sig Bergendahls El Syd i en expansiv fas där man nu fokuserar på att stärka sin serviceenhet.

Läs även: Så kraftsamlar Peab inom drift och underhåll: "Vi ser att det kan ge oss ännu mer synergier"

Den nya servicechefen Sara Gamst har erfarenhet från en rad olika branscher. Bland annat inom teknisk sälj och senast som entreprenadingenjör på Peab. En sådan bakgrund är kanske inte typisk för en servicechef i elbranschen, men det var en stark personlighet som fångade intresset hos Bergendahls El Syds vd Pierre Rundwall.

– Vi hade en tanke om vilken typ av profil vi letade efter när vi gick in i rekryteringsprocessen, men efter att vi träffat Sara tänkte vi om. Hon kommer in och är nytänkande, bra på att kommunicera och har fokus på att utveckla gruppen och för oss väger det tyngre än erfarenhet inom branschen, säger Pierre Rundwall i ett pressmeddelande.

Läs även: Vd-jakten: Så hittar rekryterarna rätt chef – ”Bygg ställer särskilt höga krav”

Sara Gamst kommer att lägga större fokus på utveckling av serviceenheten genom ett nära ledarskap gentemot elektriker och en stark relation till kunder.

– För mig är det viktigt att jobba med människor med lika värderingar och jag märkte snabbt att Bergendahls Els matchade mina. Det känns som att komma hem, säger Sara Gamst, servicechef på Bergendahls El Syd.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev