måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Emma Hults nya uppdrag: Rekryteras av IQ Samhällsbyggnad

Publicerad: 22 december 2022, 09:03

Emma Hult blir ny projektledare för Samhällsbyggandets Regelforum.

Foto: Jenny Brandt Grönberg

Byggnadsingenjören och tidigare riksdagsledamoten Emma Hult blir IQ Samhällsbyggnads nya projektledare för Samhällsbyggandets Regelforum.

Ämnen i artikeln:

rekrytering

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Samhällsbyggandets Regelforum är ett branschinitiativ för att bidra till utveckling av befintliga och nya regelverk för byggandet. Emma Hult tar i slutet av januari över efter Mårten Lindström som i närmare två år lett arbetet.

– Vi är mycket glada över att rekrytera Emma Hult. Hennes expertis inom regelfrågor, breda nätverk och erfarenhet kommer vara värdefulla i vårt arbete, säger Anita Aspegren, vd för IQ Samhällsbyggnad, i ett pressmeddelande.

Läs även: Nya byggregler – så påverkar det ditt företag

Emma Hult är byggnadsingenjör och jobbade efter examen bland annat med bygglov och kommunal planering i Jönköping. Under de senaste åtta åren har hon varit riksdagsledamot och de senaste fyra åren ordförande i civilutskottet där hon lett arbetet med samhällsplaneringsfrågor.

– Jag ser fram emot att leda arbetet så att regelforum får ett starkt förtroende bland politiker, myndigheter och sektorns aktörer, så att vi har ett naturligt mandat att hantera uppkommande frågeställningar i relationerna mellan lagar, förordningar, föreskrifter, standarder och branschöverenskommelser, säger Emma Hult.

Läs även: Experternas svar om lagar och regler

Samhällsbyggandets Regelforum leds av en styrgrupp med medlemmar från de initiativtagande organisationerna: IQ Samhällsbyggnad, Byggföretagen, Byggherrarna, Byggmaterialindustrierna, Fastighetsägarna, Innovationsföretagen, Installatörsföretagen, Sveriges Allmännytta och Trä- och Möbelföretagen.

– Det känns väldigt roligt att få Emma Hult som projektledare till Regelforum och vi ser fram emot att jobba tillsammans. Emmas bakgrund och erfarenheter inom politiken och offentlig verksamhet, liksom hennes ledarskapsförmågor passar precis för det förändringsarbete vi tillsammans ska driva, säger Tommy Lenberg, vd på Byggherrarna och ordförande i Samhällsbyggandets Regelforum.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev