lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Erfaren anläggare blir arbetschef på Svevia: "Han kommer att bidra med massor av värdefull erfarenhet"

Publicerad: 13 december 2022, 08:09

Ronny Nilsson har en lång erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen, bland annat från NCC, Serneke och även sedan tidigare Svevia och Vägverket produktion.

Foto: Lars Dareberg / Svevia

Ronny Nilsson blir ny arbetschef i Malmö inom division Anläggning på Svevia. Han kommer närmast Hässleholm kommun men har tidigare även jobbat på Serneke och NCC.

Ämnen i artikeln:

SvepetSveviaNCCSernekerekryteringanläggning

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Arbetschefsområdet omfattar Skåne samt Blekinge, och arbetar med alla typer av anläggningsprojekt inom markentreprenader och infrastruktur. Färdigställandet av projektet E4 Ljungby-Toftanäs är ett av flera pågående uppdrag.

Läs även: Upphandlingen klar: De tar över på konkursdrabbade bygget

– Jag är väldigt glad att Ronny är med på Svevias tillväxtresa framöver. Han kommer att bidra med massor av värdefull erfarenhet från sina många år inom anläggningsbranschen, men också – och kanske framför allt, med sin härliga energi och sin framåtanda. Jag är övertygad om att Ronny tillsammans med den redan starka organisationen i Malmö kommer att åstadkomma storverk, säger Greta Jodal, regionchef syd, på division Anläggning, i ett pressmeddelande.

Läs även: De tog hem flest baskontrakt i år: Alla anbud i Trafikverkets upphandlingar

Ronny Nilsson kommer närmast från en tjänst som avdelningschef för Gata Park på Hässleholms kommun, men har också en bakgrund som arbetschef på Serneke, projektchef på NCC och ett flertal roller inom Svevia och på Vägverket Produktion.

– Svevia har en tydlig position på marknaden som det bolag som koncentrerar sin kärnverksamhet på just vägar och infrastruktur. Specialiseringen ger Svevia en bredd och ett djup i sin kompetens på området som är unik. Med hela värdekedjan knuten till vägar och infrastruktur ser jag goda möjligheter för Svevia att växa ytterligare på marknaden i södra Sverige. Jag har alltid brunnit för anläggningsaffären inom infrastruktur vilket gör att jag verkligen ser fram emot att få ansluta mig till Svevias mycket kompetenta arbetschefsområde här i Skåne och Blekinge, säger Ronny Nilsson.

Ronny Nilsson tillträder sin tjänst den 1 mars 2023.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev