Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Eva Nygren slutar överraskande på Rejlers

Publicerad: 7 februari 2014, 07:45

Ytterligare en kvinnlig chef inom sektorn lämnar överraskande sitt jobb. Eva Nygren slutar som vd och koncernchef för Rejlers vid årsstämman den 29 april. Hon ersätts av Peter Rejler. Ivar Verner blir styrelseordförande.


Inom loppet av en vecka har två ledande kvinnliga chefer inom byggsektorn slutat på sina jobb. I måndags lämnade Catherina Fored jobbet som förbundsdirektör för Sveriges Arkitekter. I dag fredag tillkännager Rejlers att Eva Nygren avgår som vd och koncernchef.

– Eva blev anställd på Rejlers för att bygga upp en nordisk struktur och plattform som ska ta Rejlers till nästa nivå. Det har hon gjort på ett bra sätt. Jag har nu en stark vilja att komma tillbaka och i en operativ roll bidra till att driva bolaget framåt, kommenterar ägaren och styrelseordföranden  Peter Rejler i ett pressmeddelande. Rejklers ställde också in den webbsända telefonkonferensen som var planerad i dag (fredag) klockan 10.

Rejlers presenterade samtidigt sin kvartals- och helårsrapport. Det sista kvartalet i fjol blev svagt med en rörelsemarginal som sjönk från 6,2 till 2,5 procent. För helåret ökade omsättningen 10 procent till 1,5 miljarder kronor och landade på en rörelsemarginal på 4,5 procent (6,0).

Så här kommenterar Eva Nygren sista kvartalet:

”Resultatet under fjärde kvartalet har påverkats av åtgärder som vidtagits för avveckling och omställning av olönsamma verksamheter. Därutöver har beläggningen inom delar av industrin i Sverige ytterligare försvagats under det fjärde kvartalet. Vi har genomfört en strategisk översyn av verksamheten under året för att skapa möjligheter för fortsatt tillväxt och ökad lönsamhet. Det har lett till omställningar för att anpassa organisationen till det rådande marknadsläget och vi arbetar kontinuerligt med att anpassa vår kostnadsbas.”

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.