Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Fasadgruppen får ny vd

Publicerad: 4 februari 2019, 11:28

Pål Warolin ersätter Mikael Karlsson som vd för Fasadgruppen.

Foto: fasadgruppen

Pål Warolin är ny vd och koncernchef för Fasadgruppen från och med i dag.


Ämnen i artikeln:

Fasadgruppen

Pål Warolin är ny vd och koncernchef för Fasadgruppen från och med i dag, måndagen den 4 februari 2019.Han är rekryterad ur de egna leden och har fram till nyss varit affärsområdeschef Väst och vd för Johns samt styrelseledamot i Fasadgruppen. han efterträder Mikael Karlsson som har beslutat sig för att fokusera på uppdragen som affärsutvecklare och styrelseledamot för Fasadgruppen.

Pål Warolin är 45 år och är i grunden utbildad företagsingenjör med en kandidatexamen från Linnéuniversitetet 1996. Han har tidigare arbetat med ledande befattningar inom industrin samt med fastighetsutveckling. Han har tidigare även varit koncernchef och vd på Cood Investments.

– Pål Warolin identifierades tidigt som en person med utomordentlig ledarskapsförmåga. Han har bevisligen en mycket god förståelse för Fasadgruppens affär tack vare sin erfarenhet från Fasadgruppens olika områden. Han har varit en avgörande kraft i att utveckla Johns, ett av de större fasadbolagen i Göteborg, till en ledande tjänsteaffär där försäljningen dubblades med mycket god lönsamhet under hans femåriga ledarskap, säger Lars Nordin, Fasadgruppens styrelseordförande i ett pressmeddelande.

Fasadgruppen i Sverige omsätter omkring 800 miljoner kronor per år.

Mattias de Frumerie

Formgivare

mattias@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Fasadgruppen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News