Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Fastighetsägarna rekryterar miljöpartist

Publicerad: 23 mars 2016, 09:35

Det är nu klart att det blir Maria Frisk, nuvarande kommunalråd i Karlstad (MP) som efterträder Lars Andersson, ansvarig näringspolitik på fastighetsägarna i Karlstad, när han går i pension


- Vi är mycket nöjda med att ha lyckats rekrytera Maria till oss. Med sin gedigna partipolitiska bakgrund och sin kunskap och erfarenhet inom stadsutveckling kommer hon bli en stor tillgång för vårt näringspolitiska arbete i hela regionen, säger Rudolf Antoni, tillförordnad vd Fastighetsägarna GFR.

Maria Frisk har en doktorsexamen inom kulturgeografi. Hon har varit kommunalråd i sex år och suttit tio år i kommunfullmäktige i Karlstad. Hon har varit ordförande i stadsbyggnadsnämnden och innehar i dag uppdragen som vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i tillväxtutskottet.

I det nya jobbet som näringspolitiskt ansvarig för Fastighetsägarna i Värmland och Dalsland kommer hon att koncentera sig på frågor kring stadsutveckling och hur fastighetsbranschen kan ta sitt ansvar i omställningen till ett hållbart samhälle.

– Bostäder är en stor del av klimatpåverkan och det finns mycket att tjäna på att energieffektivisera sina fastigheter. Den här frågan kommer också vara en del i jobbet. En utmaning för mig blir att få medlemmarnas verksamheter att utvecklas och växa.

Maria Frisk börjar sitt nya jobb den 1 november.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.