måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Fastighetsbolag värvar NCC:are till stadsomvandlingsprojekt

Publicerad: 3 februari 2022, 13:55

Mats Bergendahl, tidigare affärschef på NCC, blir ny projektchef på Citycon. Foto: Citycon

Mats Bergendahl är ny projektchef för fastighetsbolaget Citycons stadsomvandlingsprojekt RE: Liljeholmen, där ett nytt stadskvarter ska växa fram ovanpå tunnelbanespåren, granne med Liljeholmstorget Galleria.

Ämnen i artikeln:

NCCstadsutveckling

Mats Bergendahl kommer närmast från en roll som affärschef inom NCC och har tidigare också arbetat på Sweco.  

Som projektchef för RE: Liljeholmen på Citycon får han ett övergripande ansvar för projektets genomförande.  Han tar med sig många års erfarenhet av hur man utför stora entreprenader. 

– Jag gillar verkligen att man utvecklar och gör ett område bättre genom en förtätning i stället för att bygga på jungfrulig mark. Och tanken med den direkta kopplingen till kollektivtrafiken, som ansågs vara ett sånt modernt och nytänkande grepp när gallerian invigdes 2009, tas nu vidare när området utvecklas ovanpå tunnelbanespåren, säger Mats  Bergendahl i ett pressmeddelande.

Med RE: Liljeholmen skapas ett helt nytt stadskvarter med kontor, hotell, bostäder, kultur, service och nya mötesplatser. Liljeholmens centrum kommer att få en helt ny gestaltning och ökad stadsmässighet. 

– Mats har rätt bakgrund och goda ledaregenskaper som matchar våra behov. I våra samtal kring Citycons transformation mot ett alltmer utvecklingsintensivt företag visade Mats dessutom stort intresse att bidra även i det, vilket gjorde valet lätt, säger Veronica Palmgren, stadsutvecklingsdirektör på Citycon. 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev