torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Finskt företag rekryterar vd i Sverige

Publicerad: 16 juni 2022, 07:22

Anders Hallgren att ska leda Fimpec i utvecklingen av den svenska verksamheten. Foto: Fimpec

Byggkonsulten Fimpec anställer Anders Hallgren för att leda nytt, fusionerat bolag.

Ämnen i artikeln:

konsulter


Det finska konsultbolaget Fimpec har utsett Anders Hallgren att leda Fimpec i utvecklingen av den svenska verksamheten, skriver företaget i ett pressmeddelande. Fimpec är specialiserade på projektledning och projektering av byggprojekt inom energi- och industrisektorn, företaget verkar också inom projektering och projektledning av infrastrukturprojekt och fastigheter.

Läs även: Finland förebild för att stoppa byggfusket: ”Lär av dem” 

Tidigare i år förvärvade Fimpec det ledande svenska BIM-företaget Byggnadsekonomi med fokus på konsulting inom BIM och inledde i och med det expansionen i Sverige. Med rekryteringen av Anders Hallgren till ny vd för det fusionerade bolaget Fimpec AB är tanken att verksamheten snabbt ska utvecklas till en viktig spelare på en marknad där energi- och industrifrågor alltmer kommit att hamna i fokus.

Ny på posten

Anders Hallgren är ingenjör och kommer närmast från posten som Sverigechef på tyska WT Energisystem som framför allt bygger transformatorstationer. Med sig har han en lång  erfarenhet av ledande positioner inom energisektorn, inte minst på företag som ÅF och Westinghouse. Han tillträder posten den 1 augusti.

Lars Sandberg, som tagit hand om Fimpecs svenska verksamhet sedan 2020, kommer nu helt att fokusera på energisektorn och arbeta tätt ihop med Anders Hallgren under uppbyggandet av den svenska verksamheten.

Läs även: Företagen om hur de hittar billigare material: ”Vi har bytt ut gips mot vindskyddsduk” 

– Det ska bli jättespännande att vara med och leda Fimpecs resa i Sverige. Jag tror att jag har med mig en hel del erfarenheter som kan vara till nytta och jag måste säga att Fimpecs strategi för den svenska verksamheten är väldigt genomtänkt och framåtsyftande. De har verkligen visat vad de går för i Finland och det kommer säkert att passa in väldigt bra på svenska förhållanden också. Utan att gå händelserna i förväg är tanken framför allt att vi i Sverige ska sikta på energi- och industrisektorn, säger tillträdande Sverigechefen Anders Hallgren.

Läs även: Topp 25: Så står sig svenska byggare på den finska marknaden 

– Det ska bli roligt att få ombord Anders som ska bygga vidare på den svenska verksamheten. Han har den breda erfarenhet som behövs och kan tidigt sätta den goda företagskultur som alltid behövs på en ny enhet som verkar på en ny marknad säger Fimpecs koncernchef Antti Lukka i en kommentar.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev