tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Flera nya namn i Beasts styrelse

Publicerad: 27 april 2020, 12:08

Vd Rikard Larsson och ordförande Ulf Larsson, efter Beasts årsmöte 2020. Foto: Beast

Flera nya namn tillkom i Beasts styrelse när branschföreningen höll sin årsstämma.


Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Årsstämman i branschföreningen Beast – Byggbranschens elektroniska affärsstandard – genomfördes digitalt i förra veckan. Under årsstämman omvaldes på 2 år ordförande Ulf Larsson, NCC. Nya namn valdes in i styrelsen, Robin Olsson, Beijer Byggmaterial, Charlotte Sperling, Saint-Gobain, Atle Andersen, Kubicon, Hans Nyman, Locum och Ola Rydholm, Derome byggvaror och träteknik.

– Den nya styrelsen har nu fått breddad kompetens och erfarenheter med deltagare som systemleverantör Kubicon och beställarsidan genom Locum, något som valberedningen har lyckats med och varit efterlängtat, säger Ulf Larsson, styrelseordförande i Beast och chef för operativt stöd på NCC Building.

LÄS MER: Han blir ny vd i Beast

Under året har Beast rekryterat en ny vd, Rikard Larsson.

– Han har har redan projekt under uppstart med BIM Alliance och har inlett samverkan med Myndigheten för digital förvaltning, DIGG, där PEPPOL är strategiskt mycket viktigt för byggbranschen i Sverige för att förenkla hanteringen av meddelanden mellan olika parters systemstöd, säger Ulf Larsson och fortsätter:

– Vi är inne i en fas där vi har standarder framtagna och fokus framöver blir att underlätta och ge stöd för tillämpning inom logistik där standarder underlättar digitalisering av processen. Att vi inom respektive arbetsutskott dessutom kan genomföra enkla och självklara saker att det blir effekt här-och-nu i branschen, där stödet och samverkan med SBUF blir fortsatt viktigt framöver.

Om DIGG och PEPPOL

DIGG, Myndigheten för digital förvaltning, är PEPPOL-myndighet i Sverige.

PEPPOL står för Pan-European Public Procurement On-Line. Det är ett europeiskt nätverk för elektroniska inköp som gör e-handel och e-upphandling enklare, bland annat genom att det är lätt att ansluta nya affärspartners och hantera meddelanden mellan olika lösningar. PEPPOL är öppet för alla och finns snart etablerat i hela Europa. Störst spridning har det fått i Norden, men spridningen går nu snabbt i andra delar av Europa. Den icke-vinstdrivande organisationen OpenPEPPOL förvaltar och vidareutvecklar lösningen. DIGG är en av medlemmarna i OpenPEPPOL som förvaltar och vidareutvecklar PEPPOL-nätverket. DIGG är dessutom en av de PEPPOL-myndigheter som har ansvar för avtalsfrågor, informationsspridning och stöd för de it-företag som vill bli operatörer i PEPPOL.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev