söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Förbifart Stockholm får ny projektchef

Publicerad: 22 augusti 2022, 13:38

Camilla Magnusson blir projektchef för Förbifart Stockholm i oktober. Foto: Trafikverket

Chef från NCC ska ro försenade miljardbygget Förbifart Stockholm i land.

Ämnen i artikeln:

TrafikverketNCCFörbifart Stockholm


Camilla Magnusson blir ny projektchef för E4 Förbifart Stockholm, uppger Trafikverket. Hon beskriver sig själv som en erfaren entreprenör efter 27 år på NCC. I dag arbetar hon som biträdande avdelningschef på företaget. Hon tar över efter Johan Brantmark som slutade tidigare i år.

Läs även: Johan Brantmark om jobbytet, tunnelläckor och vem som tar över ledningen av Förbifart Stockholm 

– Jag tycker det ska bli jättespännande! Jag har gjort i princip allt man kan göra på entreprenadsidan. Jag har i hela mitt yrkesverksamma liv arbetat inom tung anläggning och anläggningsarbeten. E4 Förbifart Stockholm är ett stort och komplext projekt som jag har fått se växa fram från sidan. Jag hoppas att min långa erfarenhet från entreprenörsidan ska kunna bidra med nya perspektiv, säger hon. 

Camilla Magnusson beskriver sig själv även som uthållig och att hon inte lämnar saker ogjorda. Siktet är alltid inställt på målet, men för att orka är det viktigt att dela upp arbetet i delmål.

Läs även: Förbifartens projektchef om kraftiga förseningen 

– Det är mycket som händer nu i Förbifarten, det är ett nytt skede med installationer och det ska förberedas för alla överlämningar i takt med att projektet blir klart. Jag är van vid den här typen av uppdrag, men det här blir ur ett annat perspektiv. Jag tycker det ska bli jättespännande att se det från ett annat håll. 

Anders Selström, avdelningschef för Yttre tvärleden, där E4 Förbifart Stockholm och Tvärförbindelse Södertörn ingår, är mycket nöjd.

Läs även: Förbifart Stockholm nekas tillstånd – kan försenas flera år 

– För E4 Förbifart Stockholm var min ambition att hitta ett ledarskap och en person som kan ta projektet i mål, och Camillas profil stämmer in på det vi behöver. Hon har en stor erfarenhet av förändringsarbete och har i hela sitt liv jobbat inom infrastruktur och anläggningsbyggande.

Camilla Magnusson tillträder den 10 oktober.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev