Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Fored går till Byggvesta

Publicerad: 18 maj 2016, 12:22

Catherina Fored blir stadsutvecklings- och markförsörjningschef på Byggvesta.

Foto: Byggvesta

Ska storsatsa på hållbar stadsutveckling.


Ämnen i artikeln:

ByggvestaCatherina Fored

Branschkändisen Catherina Fored blir stadsutvecklings- och markförsörjningschef på Byggvesta. Hon har tidigare haft ledarroller på Sveriges Arkitekter, Folkhem och Statens Fastighetsverk. Nu lämnar Catherina Fored tjänsten som koncernstrateg och stadsbyggnads- och exploateringschef i Sundbybergs stad och börjar på Byggvesta i augusti i år.

– När jag fick erbjudandet om en helt ny tjänst som chef för stadsutveckling kunde jag inte tacka nej, säger Catherina Fored. Byggvesta har hyresrätten och långsiktig samhällsnytta högt upp på agendan, och det känns väldigt spännande i tider när många kommuner står inför stora utmaningar med bostadsbrist, integration och hållbar tillväxt.

Byggvesta vill ”bli ett draglok” för hållbar stadsutveckling och här blir Catherina Fored en nyckelperson i sin roll som stadsutvecklings- och markförsörjningschef.

– Vi är både väldigt stolta och glada över att nu kunna knyta Catherina till oss. Med Catherina ombord stärker vi både vår ambition att öka vår leveransvolym och förse större kommuner med bra hyresbostäder samtidigt som vi mot kommunerna kan erbjuda oss som en mer komplett och långsiktig stadsutvecklingsledare, säger Marcus Svensson, vd för Byggvesta Development.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

ByggvestaCatherina Fored

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.