lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Forsen satsar i norra Sverige – rekryterar projektledare från Peab och Swedavia

Publicerad: 20 december 2021, 19:30

Liz Lindmark är ny projektledare för Forsen i Kiruna och Christian Sjösten går i mars in som projektledare i Luleå. Foto: Forsen

Forsen satsar i norra Sverige och anställer två nya projektledare. Liz Lindmark blir projektledare i Kiruna och norra Sverige, medan Christian Sjösten blir projektledare i Luleå.

Ämnen i artikeln:

Forsen

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Liz Lindmark blir ny projektledare i Kiruna och norra Sverige. Hon kommer närmast från Swedavia, där hon har varit affärsansvarig. . Hon har jobbat med ledarskap, affärsutveckling, försäljning och även projektledning, men inom helt andra branscher än bygg, bland annat processindustrin.

– Vi har tänkt helt rätt. Vi vill bredda vår kompetens inom Forsen, och Liz tillför något som vi behöver. Förutom ett imponerade cv känner hon till Kiruna med omnejd mycket väl och har ett stort nätverk. Något vi kommer att behöva i vår expansion i norra Sverige, säger Robert Ohlsson, affärsområdeschef för Forsen Norr, i ett pressmeddelande.

EXPERTEN TIPSAR: Så når du en fördomsfri rekrytering

Liz Lindmark kommer närmast från Swedavia, där hon jobbat som affärsansvarig. Tidigare har hon startat och drivit en egen träningsanläggning, jobbat på LKAB i åtta år och nästan lika länge på SKF, tidigare MCC AB, som ekonomichef till en början och sedan vd. Hon har varit ekonom och controller i elva år och har en gedigen erfarenhet inom etablering och utveckling av företag.

– Visst är det en ny bransch för mig, men jag ser att processen kring att driva projekt liknar det jag är van vid. Nu gäller det att Forsen visar vad vi går för. Vi kan hjälpa till med mycket annat än bara själva bygget. Alla affärer bygger på personliga relationer och där har jag på fötterna, säger Liz Lindmark.

Rekryteras från Peab

I mars etablerar sig Forsen även i Luleå. Christian Sjösten börjar då som projektledare.

– Det känns bra att starta upp ett välmående företag på ny plats. Och det är rätt i tiden med tanke på utvecklingen här, säger Christian Sjösten.

Han bor sedan åtta år i Luleå och har bland annat haft eget byggbolag under flera år, jobbat som platschef och nu senast som arbetschef på Peab, där han hade huvudansvar för den geografiska ”fyrkanten” - Luleå, Boden, Piteå och Älvsbyn.

– Jag är oerhört glad över att vi genom Christian kan etablera oss i regionen. Christian har jobbat med hotell, bostad, industri och vård och omsorg. Bland annat Björknäsgården i Boden, som flera känner till och Scandic i Luleå. Han är verkligen ett välkommet tillskott till Forsen, säger Robert Ohlsson, affärsenhetschef Norr.

Christian, som kommer från entreprenadledet, valde Forsen för han lockas av att jobba på beställarsidan åt Forsens kunder, och på ett företag med en stark kultur.

– Forsen har rätt värderingar och är ett fräscht och modernt företag. Mycket är på plats och jag tilltalas av att det är ett lite mindre företag, men ändå stort. Jag ser fram emot att få så proffsiga kollegor, säger Christian Sjösten.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev