lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Forsens nya HR-chef tar kampen för ny kompetens

Publicerad: 10 december 2019, 10:14

Lage Backlund har de senaste sex åren jobbat som konsult inom personal- och organisationsfrågor men tar nu steget in på samhällsbyggaren Forsen och blir deras HR-chef. “Kampen om kompetensen är en viktig utmaning för hela branschen”, säger han till Byggindustrin.

Ämnen i artikeln:

CMForsen

AJ

Andreas Jennische

andreas.jennische@fastighetsnytt.se


Forsen har cirka 200 anställda varav de flesta är civil- eller högskoleingenjörer, främst inom samhälls- eller väg- och vattenbyggnad. Men här finns också arkitekter och projektledare och en rad andra funktioner. Bolaget kallar sig själva specialister på projekt-, projekterings- och byggledning inom framför allt hus, anläggning och bostad och arbetar med flera olika genomförandeformer.

Vill växa

Siktet är inställt på tillväxt och en av de uppgifter som nytillträdda HR-chefen Lage Backlund har att jobba med framöver är att ytterligare öka bolagets attraktionskraft som arbetsgivare.

– Tiden är inne för mig att göra något annat än att konsulta och jag lockas av Forsens resa och kultur. Det är ett fint företag med en stark positiv kultur och här finns en fin ambition när det gäller att förädla det man har, säger han till Byggindustrin.

Läs även: Hon går från NCC till Forsen

Lage Backlund beskriver kampen om kompetens som en av byggbranschens främsta utmaningar. Företag som vill stå sig i konkurrensen måste kunna locka med en positiv arbetsmiljö och kultur.

– När en arbetsplats är attraktiv för befintliga medarbetare anställda så kan man lättare locka nya medarbetare till sig. Därför blir det mycket fokus på att förädla det som redan finns här, säger han.

Vad är det som fått dig att söka dig till byggbranschen?

– Samhällsbyggnad, att bidra till något gott, är viktigt för mig personligen. Både min pappa och mina bröder har varit verksamma inom byggbranschen så jag har det i familjen. Mitt egna första arbete efter studierna var på Statens fastighetsverk där jag under fyra år fick väldigt bra insyn i fastighetsförvaltning. Jag gillar byggande och arkitektur, det har jag alltid gjort.

Relaterade artiklar

Forsens nya uppdrag – renovera avkristnad kyrka

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev