Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Från myndighet till IQ Samhällsbyggnad

Publicerad: 2 januari 2019, 08:18

Foto: Energimyndigheten

Anita Aspegren ny vd för organisationen.


Anita Aspegren har utsetts till ny vd för IQ Samhällsbyggnad, som samlar företag i branschen som är intresserade av forskning och innovation. Hon är idag avdelningschef på Energimyndigheten med ansvar bland annat för forskningsfinansiering inom byggområdet och ingår i myndighetens ledningsgrupp. Anita Aspegren tillträder den 1 april och ersätter Eva Schelin som lämnar IQ Samhällsbyggnad för en roll som vd för KK-stiftelsen.

– Det är mycket glädjande att vi har kunnat rekrytera Anita Aspegren till IQ Samhällsbyggnad. Anita Aspegren har ett stort engagemang för att utveckla det hållbara samhället. Med sitt fokus på att skapa helhetssyn och samverkan kring målbilder och på att uppnå konkreta resultat, har hon utmärkta förutsättningar att leda och utveckla IQ Samhällsbyggnad framåt, där nyttiggörande och implementering av ny kunskap inom sektorn leder till fler innovationer och ökad medlems- och samhällsnytta, säger Mari Broman, styrelseordförande för IQ Samhällsbyggnad.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.