lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Från regeringskansliet till Boklok

Publicerad: 24 februari 2016, 09:03

Den 1 mars tillträder Peter Nyberg som projektutvecklare på BoKlok. Han kommer ingå i satsningen på affärsutveckling i Stockholmsregionen.


Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Peter Nybergs uppdrag är bland annat att bygga upp relationer med Sveriges kommuner för att öka förståelsen för kommunernas bostadsutmaningar.

Peter Nyberg kommer närmast från regeringskansliet och näringsdepartementet där han varit politisk sakkunnig hos Mikael Damberg inom handelsfrågor. Dessförinnan var han under tio år kommunalråd med ansvar för bostäder och byggande i Botkyrka kommun.

- Vi är väldigt glada att Peter börjar hos oss. Hans stora erfarenhet av byggfrågor från kommunpolitiken kommer vara till stor nytta för BoKlok. Det är extra roligt eftersom vi hade ett väldigt bra samarbete med Peter och Botkyrka kommun när vi genomförde vårt första projekt i miljonprogrammet 2013, säger Bengt Fardelius, chef för Affärs- och projektverksamheten på BoKlok.

BoKlok har växt med över 30 procent årligen de senaste fem åren och med en ny femårsstrategi är målen högt ställda. I Stockholmsregionen är målet att bygga mer än 3 000 bostäder fram till 2020.

- Jag ser fram emot att bidra till att det skapas fler bostäder i Stockholmsregionen och Sverige. Bostadsutmaningen är en av de viktigaste samhällsfrågorna och behovet av bostäder som vanliga människor har råd med är väldigt stort. Här fyller BoKlok en viktig roll, säger Peter Nyberg.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev