Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Från Tengbom till Dalabyggare

Publicerad: 10 december 2019, 13:32

Ledartrio i Österling Bygg: Johan Englund, CFO och delägare, Niklas Malmfors, ny vd, Mattias Österling, vd och delägare.

Österlings Bygg med säte i Hedemora har rekryterat Niklas Malmfors till ny vd. Han kommer närmast från en tjänst som kontorschef på Tengbom arkitekter. Sin nya tjänst tillträder han i början av februari.


Österling Bygg arbetar med byggentreprenader och byggservice och har funnits sedan 1993. I dag är företaget verksamt i hela Mellansverige och har kontor i Hedemora, Sälen och Norberg. Bolaget omsätter cirka 400 miljoner kronor och Niklas Malmfors blir dess hundrade anställda. Ägaren och nuvarande vd:n Mattias Österling kommer fortsätta att arbeta aktivt inom företaget men fokusera mer på affärs- och fastighetsutveckling.

LÄS MER: Byggrusch i fjällen för Österling 

– Vi har – planenligt – vuxit mycket under de senaste åren. Utöver byggverksamheten utvecklar vi också fastigheter. Vi har köpt mark i fjällen och byggt bostadsrätter. Men för att bibehålla utvecklingen i byggverksamheten krävs hundra procent fokus, säger Mattias Österling till Byggindustrin.

Efter 26 år som vd i bolaget ser han fram emot ett skifte.

– Branschen ser ju inte ut på samma sätt som för 26 år sedan, eller ens för fem år sedan. Mitt ledord har alltid varit att förändring är förbättring . Och nu har vi hittat en ypperlig vd i Niklas Malmfors, säger Mattias Österling.

Niklas Malmfors kommer senast från Tengbom arkitekter där han arbetar som kontorschef och har suttit med i koncernledningen. Han har även erfarenhet från byggvärlden då han tidigare har arbetat på NCC.

– Jag brinner för utveckling och har jobbat som chef och ledare i 23 år. Det här är en utmaning som jag ser fram emot att ta mig an, säger Niklas Malmfors i ett pressmeddelande.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.