Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Fyra Skanska-chefer får nya roller i bolaget

Publicerad: 30 mars 2022, 11:47

Flera chefer på Skanska tillträder nya positioner under våren.

Foto: Mattias de Frumerie

När Skanskas HR-chef lämnar koncernen innebär det att fyra chefer i högt upp i organisationen byter roll – och en femte person går in som tillförordnad.


Ämnen i artikeln:

Skanska

Therese Tegner har utsetts till Executive Vice President Human Resources på Skanska. Hon tillträder sin nya roll den 1 april och blir samtidigt medlem av Skanskas koncernledning. Therese Tegner kommer närmast från positionen som Senior Vice President för Skanska Financial Services.

– Jag är mycket glad över att kunna välkomna Therese till koncernledningen. Hennes gedigna kunskap om Skanskas affär och hur den bygger på medarbetarna i fokus kommer vara avgörande för det fortsatta arbetet. Inte minst vad gäller att implementera vår uppdaterade affärsstrategi som gäller sedan årsskiftet. Therese erfarenhet som ledare kommer vara betydelsefull för att få med hela organisationen i det arbetet, säger Anders Danielsson, vd för Skanska, i ett pressmeddelande.

Läs även: 5 insikter om ledarskap från Skanskas koncernchef: ”Självklart kan jag bli nervös” 

Tidigare har honhaft olika roller inom Skanska Financial Services, bland annat som chef för Project Advisory och Guarantees & Insurances. Innan dess arbetade hon som Senior Associate på Archibald advokatbyrå samt som bolagsjurist på Swedfund International AB.

– En av de många saker jag uppskattar med Skanska är att det är en organisation som sätter medarbetarna i centrum. Att nu få ansvara för det fortsatta koncernövergripande arbetet gällande just det känns oerhört inspirerande och viktigt. Vår fortsatta framgång ligger i en stark, levande värdedriven kultur, säger Therese Tegner.

Therese Tegner efterträder Kirsi Mettälä som meddelat att hon önskar avsluta sin tjänst som Executive Vice President Human Resources.

Ersättare hittas internt

Therese Tegners tidigare roll som Senior Vice President Skanska Financial Services tas över av Louise Hallqvist. Hon har över 15 års erfarenhet från Skanska där hon haft olika roller kopplat till ekonomi och finans. Hon har en civilekonomexamen och kommer närmast från positionen som CFO i Skanska Sverige.

Läs även: Har du rätt lön? Så mycket tjänar byggcheferna där du bor

– Jag är mycket glad över att Louise tillträder rollen som SVP Skanska Financial Services. Louises breda finansiella förståelse samt hennes ledaregenskaper utgör en mycket god kombination för att fortsatt skapa en robust finansiell struktur, bedöma affärsrisk och skapa de bästa finansiella förutsättningar för vår affär, säger Magnus Persson, CFO på Skanska AB.

Louise Hallqvists roll som CFO för Skanska Sverige tas över av Pontus Winqvist från den 1 juni. Pontus Winqvists roll som Managing Director Asset Management kommer den 1 juni tas över av Magnus Eriksson som i dag arbetar som Executive Vice President Project Development och är baserad i USA.

Under övergångsperioden mellan 1 april och 1 juni verkar Nils Lundberg som tillförordnad chef för Skanska Financial Services.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Skanska

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.