Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Göra klart jättevägbygget – stort uppdrag för Svevias nya arbetschef

Publicerad: 15 september 2022, 20:09

Gustav Petersson är ny arbetschef på Svevias arbetschefsområde Utläggning sydöst, som är med och färdigställer vägbygget E4 Ljungby-Toftanäs.

Foto: Pernilla Andersson / Anders Siljevall

Svevia rekryterar en ny chef för Utläggning sydöst, inom division Industri. Ett av de större uppdragen för arbetschefsområdet är att färdigställa det omtalade projektet E4 Ljungby-Toftanäs.


Ämnen i artikeln:

Svevia

Gustav Petersson tillträder som ny chef för arbetschefsområde Utläggning sydöst, inom division Industri. Arbetschefsområdet sträcker sig över sydöstra Småland, Östergötland och del av Blekinge.

Utläggningsverksamheten inom division Industri omfattar affären för utläggning av asfalt. Ett av arbetschefsområdets större uppdrag just nu handlar om att tillsammans med division Anläggning färdigställa projektet E4 Ljungby-Toftanäs på uppdrag av Trafikverket – en entreprenad som togs över från konkursdrabbade entreprenören Barslund.

Läs även: Upphandlingen klar: De tar över på konkursdrabbade bygget 

Arbetschefsområdet utför också uppdrag för kommuner, vägföreningar, fastighetsbolag och andra privata kunder.

– Gustav Petersson har en gedigen och bred erfarenhet inom entreprenadbranschen, men framför allt inom asfaltbranschen. Han har ett helhetsperspektiv som är en värdefull egenskap hos en chef och ett sätt att bemöta människor som skapar trivsel och arbetsro. Det i kombination med Gustavs stora intresse för ekonomi och lönsamhet gör att jag verkligen ser framemot att fortsätta samarbeta med Gustav i hans nya roll som arbetschef, säger Bo Eriksson, avdelningschef, Utläggning, division Industri, i ett pressmeddelande.

Läs även: Räknade fel och gick i konkurs – här är alla anbuden i upphandlingen som sänkte Barslund 

Under de senaste tio åren har Gustav Petersson arbetat inom arbetschefsområdet som entreprenadingenjör med att utveckla verksamheten och att framgångsrikt räkna hem de kontrakt som gett Svevia sin starka position på marknaden.

– Eftersom jag har arbetat så länge i arbetschefsområdet känner jag väl till förutsättningarna och ser goda möjligheter att utveckla vårt erbjudande, bredda vår kundbas och öka marknadsandelarna. Årets säsong som fortfarande pågår har varit lyckosam. När den är avslutad ser jag fram emot att tillsammans med mina kollegor och medarbetare fortsätta utveckla arbetschefsområdet säger Gustav Petersson.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Svevia

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.