onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Hämtar vd med bakgrund från Ikano Bostad och NCC: ”Helt rätt person”

Publicerad: 30 juni 2022, 13:32

Peter Knutsson är Lotus-koncernens nya vd. Foto: Lotus

Peter Knutsson har utsetts till ny vd för Lotuskoncernens verksamhet i Sverige där han efterträder John Segerlund.

Ämnen i artikeln:

anläggning

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Lotus Maskin & Transport, en storaktör inom rivning, transport och anläggning med huvudkontor i Norsborg, rekryterar Peter Knutsson som ny vd.

Med sin mångåriga erfarenhet från roller som affärschef och utvecklingschef på bland annat NCC och Ikano Bostad är han helt rätt person att utveckla koncernen vidare i en fortsatt tillväxt, konstaterar bolaget.

Peter Knutsson har under flera år varit en del av verksamheten och känner väl till de strategier och visioner som finns.

– Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med alla fantastiska medarbetare föra detta branschledande bolag vidare mot visionen att bli en cirkulär verksamhet. Världen står inför stora utmaningar gällande miljö och klimat och vi vill vara en del av lösningen, bland annat genom att öka återvinning och återbruk inom branschen, säger Peter Knutsson i ett pressmeddelande.

Han efterträder John Segerlund som går vidare till att fokusera på affärsutveckling i rollen som aktiv styrelseordförande. John Segerlund har under sin tid som vd lett koncernen i en kraftig expansion med både organisk tillväxt och ett flertal förvärv.  

– Jag är väldigt glad att Peter nu tar över som vd. Han är en god ledare och visionär som jag arbetat nära under flera år. Med sina erfarenheter och sin kompetens är jag övertygad att han kommer leda koncernen vidare när vi nu tar nästa steg i vår utveckling, säger John Segerlund.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev