Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Han är ny regionchef på en av Svevias mest expansiva regioner

Publicerad: 23 maj 2022, 10:10

Ninos Lahdo går vidare till en ny roll inom Svevia. Foto: Rickard Kilström

Ninos Lahdo rekryterades till Svevia 2017 då han fick en tjänst som arbetschef. Nu får han en ny roll på Svevia som regionchef för region Mitt inom division Drift.

Ämnen i artikeln:

MälardalenSveviaStockholm

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Ninos Lahdo tillträder sin tjänst som regionchef för region Mitt inom division Drift den 1 juni 2022. Regionen sträcker sig från Älvdalen och Malung i väst, till Gävle i norr och ner till Nyköping inklusive Gotland.

– Region Mitt är en av Sveriges mest expansiva regioner och en mycket viktig geografi för Svevia och för oss på division Drift. Att Ninos Lahdo har tackat ja till att axla rollen som chef för region Mitt känns mycket bra. Han har en kombination av egenskaper som kommer att behövas i regionens fortsatta satsningar framåt. Ninos har en förmåga att agera och att driva utveckling både strategiskt och operativt som jag verkligen uppskattar. Han har också ett ledarskap och en personlighet som gör att han skapar goda relationer och långsiktiga samarbeten som är värdefulla för division Drift och för Svevia, säger Olle Öberg, divisionschef Drift.

Ninos Lahdo har sedan sin examen på KTH haft flera olika ledande befattningar inom bygg och anläggningsbranschen. Han rekryterades till Svevia 2017 som arbetschef inom region Mitt för arbetschefsområde Stockholm Söder. Ninos Lahdo tar över rollen som chef för Region Mitt efter Peter Rydell som tidigare under våren tillsattes som biträdande divisionschef för division Drift.

– Jag har varit en del av regionen under de senaste fem åren. Under de åren har vi stärkt vår marknadsposition och det känns både spännande men framför allt väldigt motiverande att få förtroendet att driva utvecklingen vidare i en så välskött region, säger Ninos Lahdo.

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev