tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Han är Sundsvalls-byggarens nya vd

Publicerad: 12 december 2019, 14:38

Stefan Rex tar över som vd i Contractor Sundsvall. Foto: Contractor

Contractor Sundsvall får en ny vd våren 2020. Det blir Stefan Rex som tar över vd-rollen efter Martin Rudberg.


Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Stefan Rex har närmare 30 års arbetslivserfarenhet bakom sig, framför allt från VVS-sidan. Närmast kommer han från en tjänst som vd för branschorganisationen Säker Vatten AB och före det har han bland annat varit avdelningschef inom Bravida.

– Det känns riktigt spännande att komma in i Contractor i det läget bolaget är i just nu. De har stora framtidsplaner bland annat här i Sundsvall och jag ser fram emot att få bidra till den utvecklingen, säger Stefan Rex i ett pressmeddelande.

Enligt Fredrik Andersson, koncernchef i Contractor, kommer Stefan Rex att vara viktig för den fortsatta utvecklingen i Sundsvall:

– Stefan har byggt upp ett stort nätverk genom åren, vilket självklart är värdefullt för oss. Dessutom får han en viktig roll i det strukturerade miljö- och kvalitetsarbetet som genomförs, bland annat när Contractor Sundsvall implementerar Povel i verksamheten.

Contractor Sundsvalls nuvarande vd Martin Rudberg kommer att jobba vidare inom bolaget i rollen som projektchef åtminstone tre år.

Contractor-koncernen bedriver verksamhet på sex norrländska orter och har som mål att bli det ledande byggföretaget i norra Sverige, med lokalt ägande som en av grundpelarna. Bolaget startades 1910 och finns i dag i Skellefteå, Umeå, Lycksele, Hemavan och Sundsvall. I koncernen ingår även Contractor Mark i Skellefteå och Hemavan samt Jörnträhus, samt Eldabutiken Skellefteå och Contractor Fastigheter. Koncernen, med huvudkontor i Skellefteå, har cirka 400 anställda och omsatte 2018 cirka 700 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev