Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Han blir allmännyttans klimatexpert

Publicerad: 7 december 2021, 13:33

Magnus Ulaner blir ny klimat- och energiexpert på Sveriges Allmännytta.

Foto: Sveriges Allmännytta

Magnus Ulaner blir ny klimat- och energiexpert på Sveriges Allmännytta. Han kommer närmast från HSB Riksförbund där han varit miljöchef sedan 2014.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Allmännytta

Magnus Ulaner har arbetat i flera olika roller inom miljöområdet, både lokalt inom HSB och på HSB Riksförbund. Sedan 2014 har han varit miljöchef med ansvar för bevakning och påverkan på lagar och regler inom miljö, energi och hållbarhet, i Sverige och på EU-nivå. Han har även stöttat HSB:s föreningar och bolag inom miljö, energi och hållbarhet på strategisk nivå.

LÄS MER: Whites vd Alexandra Hagen: ”Det bästa huset är det som aldrig byggs”

– Vi är mycket glada över att Magnus har valt att börja hos oss. Jag är helt övertygad om att Magnus med sin förståelse och sitt engagemang för klimat- och energifrågor kommer vara ett stort stöd till våra medlemsföretag i deras strävan att bli klimatneutrala, säger Jonas Högset, fastighet- och hållbarhetschef på Sveriges Allmännytta, i ett pressmeddelande.

Magnus Ulaner har representerat HSB i branschgemensamma initiativ som Färdplan för fossilfri byggsektor, Färdplan för fossilfri uppvärmning och BeBo (Energimyndighetens nätverk för energieffektiva flerbostadshus) samt varit ledamot i Värmemarknadskommitteen och ordförande i Miljöbyggnads operativa råd.

– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta att arbeta med klimat- och energifrågor på Sveriges Allmännytta, som för mig är en mycket stark och viktig aktör inom bostadssektorn. Det engagerar mig att förvalta och fördjupa Allmännyttans klimatinitiativ för att hålla tempo i den omställning samhället ska genomgå, säger Magnus Ulaner.

Magnus Ulaner börjar på Sveriges Allmännytta den 24 januari 2022.

 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Allmännytta

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.